Over Ellen

Mijn reis

Mijn naam is Ellen Grondijs en volg een opleiding in lichaamsgerichte (psycho)therapie aan het Aumm Instituut. Mijn avontuur begon met het verlaten van huis en naar de andere kant van de wereld vliegen, waar ik twee jaar lang genoot van de prachtige omgevingen van Nieuw-Zeeland en Australië. Bij mijn terugkeer na deze reis begon ik te voelen, en ik werd geconfronteerd met emoties zoals verdriet, woede en paniek waar ik eerder zowel letterlijk als figuurlijk voor was gevlucht.

The body keeps the score.” Mijn lichaam communiceerde met mij via chronische pijn. Later belandde ik ook in een burn-out, waar ik twee jaar lang mee worstelde en uiteindelijk van herstelde. De sessies met mijn lichaamsgerichte therapeut waren zo waardevol voor mij dat ik meer wilde leren. Daarom besloot ik de Primal Rebirth Therapie opleiding te volgen bij het Aumm Instituut. De eerste twee jaar van deze opleiding staan volledig in het teken van je eigen persoonlijke proces, terwijl het derde en vierde jaar gericht zijn op het ontwikkelen van therapeutische vaardigheden. Het idee is om eerst dit werk zelf te ervaren alvorens het door te geven. 

Meer en meer begon ik te leren over mezelf. De patronen en strategieën die ik heb opgedaan in mijn kindertijd. De ballon van emoties die ik jarenlang onder water had gehouden, kon in een veilige setting doorvoelen en loslaten. De triggers blijven, maar ik kan steeds sneller herkennen waar ik dan in terechtkom. Inmiddels weet ik de weg eruit, wat ik bij Aumm heb kunnen oefenen. De muur om mijn hart is gaan smelten en ik ben mij van hart tot hart gaan te verbinden met anderen. Deze jaren waren uiterst waardevol voor mijn persoonlijke groei, en naarmate mijn begrip toenam, groeide ook het verlangen om dit waardevolle werk door te geven. En dat ben ik gaan doen.

''Ik ben een therapeut met helderheid, humor, kracht, zachtheid en liefdevolle aanwezigheid.''

Naast mijn toewijding aan de therapeutische wereld, ben ik al een decennium actief als freelance videomaker en fotograaf. Mijn vaardigheden in het stellen van doeltreffende vragen, creativiteit, het geruststellen van mensen voor de camera, en een scherp oog neem ik mee naar mijn werk als therapeut.

Wil je meer van me weten of wil je een afspraak maken voor een gratis kennismaking?
Neem gerust contact met me op. Ik wandel graag een stukje met je mee.